Electromagnetische Straling Vormt een Belasting

door | 29 september 2019

Mensen zijn bioelectrische systemen. Bekend zijn de onderzoeken die gedaan worden aan het hart de hersenen en de spieren. Respetievelijk bekend als ECG, EEG en het EMG. Ook is het bekend dat voor de stofwisseling van de cel dat spanningsverschillentussen het interne en externe milieu een rolspelen. Dus waarom zouden wij niet beïnvloed kunnen worden door blootstelling aan electromagnetische straling vanuit de omgeving. Uit tal van onderzoeken blijkt namelijk dat wij wel degelijk door de diverse stralingsvormen belast worden. Op de site www.bioinitiative.org vindt u bijvoorbeeld meer dan 600! pagina’s aan samenvattingen van onderzoeken die gedaan zijn op het gebied van electromagnetische straling.

Enkele belangrijke bronnen van straling zijn; Wifi, Dect-telefoon (draadloze telefoon), transformators (halogeen verlichting), magnetron, laptops, waterbed, electrische dekens etc.
Wist u dat het ook uitmaakt hoe een stekker in het stopcontact zit? Het maakt namelijk uit of u deze linksom of rechtsom in het stopcontact hebt zitten. Omdat er namelijk op één van de twee wijzen een spanningsveld op de lamp blijft staan.

Straling, we zullen er mee moeten leren leven. Maar er zijn een aantal simpele maatregels te nemen om belasting te minimaliseren.
1. Zet de Wifi ’s nachts uit. (Er zijn tegenwoordig routers waarbij dit instelbaar is. Ook is de intensiteit van de straling in te stellen maar ook de pulsfrequentie is instelbaar. Deze is vaak op 100 milliseconden ingesteld maar kan rustig op 1000 milliseconden worden ingesteld. Waardoor het pulseren naar 1x per seconde wordt teruggebracht ipv 10x per seconde).
2. Zet uw dect-telefoon in de eco-modus. Hij straalt dan niet als hij niet gebruikt wordt en tot wel 80% minder bij gebruik.
3. Gebruik “oortjes” als u mobiel belt.
4. Draag uwmobiel niet op uw lichaam en leg hem ’s nachts minimaal 5 meter bij u vandaan.
5. Vervang u wekkerradio door een model op batterijen.

Probeer vooral ’s nachts de stralingsbelasting terug te brengen zodat uw nachtrust optimaal kan zijn. Straling heeft namelijk ook invloed op de serotonine/ melatonine huishouding (bij ouderen meer) waardoor het slapen verstoort kan raken/raakt.

Enkele aangetoonde lichamelijke klachten;
1. hersentumoren
2. depressie’s
3. gedragsverstoringen
4. slaapstoornissen
5. afnemende vruchtbaarheid

Interessante links met betrekking tot straling;
http://www.stopumts.nl/
https://www.electrohealth.nl/

Wilt u advies? Wilt u weten of u stralingsbelast bent, neem dan contact met mij op. Ik kan u doormeten op stralingsbelasting.