Etalagebenen / Claudicatio intermittens

door | 14 september 2015

etalagebenenEtalagebenen is een veel voorkomend probleem welke vooral (ex-)rokers betreft. Als gevolg van vernauwing in de bloedvaten stroomt er te weinig bloed naar de spieren die gedurende inspanning juist extra bloed nodig hebben voor o.a. voedingstoffen en zuurstof. Omdat de pijn behoorlijk heftig kan zijn, kan men niet anders doen dan even stoppen.

Vaak staat men even voor een etalage stil zodat anderen niet zien dat er iets aan de hand is. Het is echter belangrijk om in beweging te blijven en de conditie/loopafstand weer te vergroten. Rust roest en te weinig bewegen zal de problematiek doen verergeren. Door looptraining te volgen kunt u de loopafstand weer vergroten. Wat kan de fysiotherapeut voor u doen? Hij kan een oefenschema voor u opstellen, om uw conditie weer te verbeteren.

Hier in de praktijk kunnen wij op onze loopband looptraining geven. De loopsnelheid is nauwkeurig instelbaar. Daarnaast kunnen we eventueel ook nog een stijgingspercentage instellen en de looptraining dus aanpassen aan uw woonomgeving. In onze praktijk bestaat daarnaast de mogelijkheid om u ook met voedingsadviezen en leefstijladviezen bij te staan.

Door langzaam en gecontroleerd de belasting op te voeren verbetert de doorbloeding in de benen door vernieuwde vaatgroei. Zo zal uiteindelijk de pijn afnemen en de te lopen afstand weer toenemen.