Kinesio Taping

door | 10 april 2018

We zien het tegenwoordig steeds vaker. Felgekleurde tape op armen, benen, rug of nek. Niet alleen meer bij sporters maar bij een veel bredere groep mensen. De uitvinder van deze manier van tapen en het gebruikte tape is de Japanner Dr. Kenzo Kase. Meer dan 30 jaar ervaring zit in deze tape.

Waar wordt de tape voor ingezet?
– pijnvermindering
– vermindering van zwelling
– verbeteren doorbloeding en lymfecirculatie
– corrigeren van houding
– verbeteren van functies

Wat is het werkingsmechanisme erachter?
Door de elastische eigenschappen van de tape wordt de huid als het ware opgetild en ontstaan er rimpels in de huid. Dit zorgt voor een decompressie wat diverse structuren in de huid beïnvloedt als zenuwuiteinden, bloedvaten en lymfevaten waardoor een betere doorstroming van het onderliggende weefsel ontstaat en zenuwen gestimuleerd. Dit beperkt zich niet alleen tot de huid maar werkt veel dieper door tot in de fascia( bindweefsel vliezen) en spieren aan toe.

De tape geeft daarna ook een prikkel aan de huid waardoor de oorspronkelijke pijnprikkel als het ware wordt “overstemd” en niet meer door de hersen wordt waargenomen. Echografisch onderzoek en MRI-onderzoek tonen deze eigenschappen aan.

De Kinesio Tape is de eerste elastische tape die op de markt is gebracht en waar wetenschappelijk onderzoek mee is gedaan. Ook zijn er diverse patenten toegekend aan het product waardoor andere elastische tapes andere eigenschappen kunnen hebben.

Wij werken met de originele Kinesio Tape  en niet met de alternatieve tapes die de markt overspoelen.
Aan Kinesio Taping zijn in onze praktijk GEEN extra kosten verbonden indien u in onze praktijk behandeld wordt. Het kan een onderdeel van de behandeling zijn.

Kinesio Taping