Levend bloed analyse (LBA) biedt een hele andere kijk op bloed en met veelal verrassende uitkomsten. Wat een standaard bloedonderzoek niet laat zien, kan wel aan het licht komen bij een Levend bloed analyse. Door middel van een vingerprik nemen wij een druppeltje bloed af. Dan wordt dat onder de microscoop geanalyseerd en bekeken, dit wordt tevens opgenomen met de camera zodat we dit laten nog kunnen terug kijken. U kijkt zelf ook mee op een aangesloten beeldscherm.
Met een microscoop worden een aantal aspecten van het bloed bekeken zoals de aanwezige witte en rode bloedcellen. Op deze manier zien wij de kwaliteit en activiteit van het bloed. Verder kan het worden beoordeeld op o.a. de doorstroming, de afvalstoffen en eventueel bronnen van mogelijk ziekteverwekkende parasieten, bacteriën en schimmels, en rondingen van de bloedcellen. Ook wordt een druppeltje bloed gedroogd. De manier waarop het bloed opdroogt kan iets zeggen over radicaalbelasting en toxische belasting (metalen).
Donkerveldmicroscopie
Dit is een van de varianten van Levend bloed analyse onderzoek. Hierbij wordt het bloed met een speciale techniek belicht zodat er geen ander licht dan van het bloedmonster zelf in het beeldveld kan komen. Met deze techniek dragen lichtstralen die bij gewone microscopie door het preparaat gaan niet bij aan het beeld. Wij zien het preparaat dus tegen een zwarte achtergrond. Deze techniek maakt kleinere deeltjes meer zichtbaar dan gewone licht microscopie.
Wanneer Levend bloed analyse?
Klachten waarbij een bloedonderzoek oorzaken zou kunnen aanwijzen zijn bij voorbeeld:
- Vermoeidheidsklachten
- Chronische vermoeidheid, CVS, ME)
- Spier- en gewrichtsklachten
- Klachten die lijken op lyme
- Maag- en darmklachten (buikpijn)
- Schimmelinfecties in o.a. de darm (candida)
- B12 tekort
- IJzer tekort
- Leverbelasting
- Dehydratie
Deze therapie passen wij niet meer toe in onze praktijk.