Osteopathie en Integratie

Functionele Osteopathie en Integratie is een therapie, waarbij het gehele lichaam wordt behandeld. Het lichaam zal een probleem op een of ander manier opvangen en compenseren. De praktische ervaring laat zien, dat de compensatiemechanismen zich over het gehele lichaam verdelen, maar altijd met een vastgelegd systeem. Daarom zijn deze compensatiemechanismen heel makkelijk te herkennen.

Pijnklachten lokaal behandelen is in de Functionele Osteopathie en Integratie absoluut niet aan de orde. We onderzoeken en behandelen altijd de samenhang binnen het lichaam. De Functionele Osteopathie en Integratie therapeut onderzoekt en behandelt daarom niet alleen de onderrug, maar ook de rest van het lichaam. En daardoor werkt deze behandelmethode snel en efficiënt. Vaak zijn er maar een paar behandelingen nodig, om de klachten te verhelpen.

osteopathie

De ervaring laat ook zien, dat de systematiek van de compensaties, de allerhoogste prioriteit heeft in de aanpak van de problemen, om snel en effectief tot goede en aanhoudende resultaten te komen.