Fysiotherapie in Hoofddorp

Ondanks Corona zijn wij geopend voor acute klachten. Wij werken volgens de laatste richtlijnen (25 maart). Houdt de website in de gaten omdat de richtlijnen dagelijks kunnen veranderen.
Graag eerst telefonisch contact; 023 5654906.
Hieronder de richtlijnen volgens de rijksoverheid:

Kunnen paramedici, zoals fysiotherapeuten, nog zorg blijven bieden?
Ja, maar deze zorg moet op afstand uitgevoerd worden, bijvoorbeeld telefonisch of met videobellen. In situaties waarin zorg echt niet op afstand kan worden geboden maar de zorg wel strikt noodzakelijk is, kan ook fysieke (face-to-face) zorg worden geboden. Bijvoorbeeld in de praktijk, bij de patiënt thuis of op een andere locatie. Hierbij moeten wel de hygiëne maatregelen worden opgevolgd (ook door patiënt):
– Was je handen regelmatig
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes
– Geen handen schudden
– Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt
De paramedicus bepaalt of de zorg strikt noodzakelijk is en stemt dat als het nodig is af met de betrokken (huis)arts*. Als een patiënt verkoudsheidsklachten of koorts heeft en de zorg moet toch geleverd worden, dan moeten daarvoor de richtlijnen van het RIVM voor de betreffende zorgsector worden gevolgd. Zorgaanbieders moeten onderling verdere afspraken maken, zodat noodzakelijke zorg met zo min mogelijk risico voor patiënt en behandelaar geboden kan blijven worden.

* Als gevolg van de coronacrisis wordt de huisarts momenteel zwaarder belast dan normaal. Overleg daarom eerst met uw fysiotherapeut indien deze nog bereikbaar is.

Het laatste nieuw over het coronavirus leest u hier.

Vindt u persoonlijke aandacht en inzicht in uw klacht belangrijk?

In onze praktijk in Medisch Centrum Toolenburg aan de Markenburg 131 kunt u terecht voor behandeling en advies van uw klachten. Wij nemen de tijd om naar u te luisteren en zoeken samen met u naar de beste oplossing, zodat u uw dagelijks leven weer zo goed mogelijk kunt voortzetten. Onze begeleiding is vakkundig, klantgericht en persoonlijk: tijdens de behandeling blijven we bij u en oefeningen doen we samen.

praktijk toolenburg fysiotherapie

Samen zoeken naar de oorzaak

Wij vinden het belangrijk om samen met u op zoek te gaan naar de bron van uw klacht. Door de oorzaak te achterhalen, kunnen wij u gerichter helpen en is de kans groter dat uw herstel blijvend is. Ook krijgt u meer inzicht in uw eigen handelen en leert u wat u zelf kunt doen om de klacht in de toekomst te voorkomen. In plaats van zeggen “u moet maar met uw klacht moet leren leven”, werken we samen aan een oplossing.

Ook thuis in alternatieve therapieën

Per klacht bekijken we in overleg met u welke behandelmethode het meest effectief is. Dankzij onze brede kennis van alternatieve therapieën beperken we ons niet alleen tot de reguliere fysiotherapie of manuele therape. We kunnen ook kiezen voor acupunctuur, bioresonantie of een orthomoleculaire oplossing (zoals voedingsadvies).

Veelzijdige fysiotherapie

Fysiotherapie biedt vele mogelijkheden zoals inteferentietherapie, ultrageluid, cryotherapie en oefentherapie. Wij gebruiken ook bindweefseltechnieken, fasciatechnieken, ontspanningsoefeningen en manuele technieken en hebben ervaring met dry needling. Daarnaast bieden we kinesiotaping en kunnen we proprioceptieve (steun)zooltjes voor u maken.

fysiotherapie behandeling Hoofddorp

Behoefte aan een second opinion?

Bent u bij iemand anders onder behandeling en heeft u behoefte aan een second opinion of aanvullend advies? U bent altijd welkom voor een eenmalig consult, waarbij u onze visie krijgt op uw klacht of probleem. Als het nodig is en als u dit wilt, overleggen wij graag met uw huisarts of een andere behandelaar.

Fysiotherapie wordt ook in 2020 vergoedt

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars in Nederland.
De vergoeding is vanuit de aanvullende verzekering en gaat daarom niet van uw eigen bijdrage af.

zorgverzekeraars
Chronische fysiotherapie

Veel mensen denken dat ze de eerste twintig behandelingen fysiotherapie zelf moeten betalen. Dit geldt echter alleen voor chronische fysiotherapie. Maar als u aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen gewoon vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Twijfelt u over uw vergoeding, neem dan even contact met ons op.

Een verwijzing is niet nodig

Voor een afspraak bij ons heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Maak uw afspraak eenvoudig via onze afsprakenplanner, bel naar 023 565 49 06 of stuur een e-mail naar info@fysiotherapiehoofddorp.nl. Wij zijn aangesloten bij diverse beroepsverenigingen en worden door alle zorgverzekeraars vergoed.