Bestuurlijke afspraken pramedische zorg ondertekend

Minister Bruno Bruins voor medische zorg en sport, de fysio-, ergo-, oefen- en huidtherapeuten, logopedisten, diëtisten, patiënten en zorgverzekeraars hebben de bestuurlijke afspraken voor de paramedische zorg ondertekend. De partijen zetten hiermee in op ‘de juiste zorg op de juiste plek’, een rode draad door alle (vorig jaar) gesloten hoofdlijnakkoorden waarbij het functioneren van de… Read More »

De beste Zorgpolissen voor 2019

Ieder jaar selecteren wij de beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg volgens het KNGF. Polissen Dit jaar konden wij (slechts) 17 aanvullende polissen vinden die leveren wat zij beloven. Dat betekent dat de betreffende verzekeraar voor deze polissen geen medische selectie hanteert (u wordt dus toegelaten zonder dat naar uw gezondheid wordt gekeken), dat u… Read More »

Kinesio Taping

We zien het tegenwoordig steeds vaker. Felgekleurde tape op armen, benen, rug of nek. Niet alleen meer bij sporters maar bij een veel bredere groep mensen. De uitvinder van deze manier van tapen en het gebruikte tape is de Japanner Dr. Kenzo Kase. Meer dan 30 jaar ervaring zit in deze tape. Waar wordt de tape… Read More »

Forse Kamervragen over brandbrief KNGF aan zorgverzekeraars

Tweede Kamerleden Kooiman en Hijink (beiden SP) hebben schriftelijke vragen gesteld aan minister Bruins over de brandbrief die het KNGF vorige week stuurde aan Zorgverzekeraars Nederland. Resultaat brandbrief Zij vragen of de minister begrijpt dat fysiotherapeuten “moedeloos, teleurgesteld en steeds opstandiger” raken door het gebrek aan resultaat, of hij het eens is met de fysiotherapeuten… Read More »

Huiswerk oefeningen en afspraken op uw mobiel

Bewegen is belangrijk dat wordt keer op keer in diverse onderzoeken aangetoond. Bij (pijn-)klachten komt het aan op specifieke oefeningen voor het “probleem” gebied. Hoe fijn is het om die specifieke oefeningen op uw mobiel te hebben staan, compleet met duidelijke foto’s, video’s en instructies hoe de oefeningen goed uit te voeren. Dat kan nu… Read More »

Ademhalingsproblemen en lage rugklachten: relatie met elkaar

Bij mensen met lage rugpijn komen opvallend vaker respiratoire (ademhalings-) problemen voor dan in gezonde populaties en andersom geldt hetzelfde; mensen met respiratoire problemen hebben relatief vaak lage rugklachten. Bij lage rugklachten spelen immunologische, biomechanische, psychosociale en sociaal-economische factoren een rol. Omdat deze factoren ook meespelen bij ademhalingsproblemen, kan de aanwezigheid van ademhalingsstoornissen correleren met… Read More »

Knoflook werkt even goed als bloeddrukverlagende medicijnen

Een chronische hoge bloeddruk (hypertensie) is een risicofactor voor hart- en vaatziekten maar ook voor beroerten en nierziekten. Het ontstaan en en de ontwikkeling van een hoge bloeddruk is een ingewikkeld samenspel van diverse factoren en kan daarom moeilijk behandeld worden met medicijnen, die slechts één aspect van het ontstaansmechanisme beïnvloeden. Knoflook is een natuurlijke… Read More »

De beste zorgpolissen fysiotherapie 2017

Omdat er heel veel verschillende zorgpolissen zijn heeft de KNGF (koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) uitgezocht wat de beste polissen zijn om u te verzekeren voor fysiotherapie. Voor alle polissen geldt; eigen risico is niet meer dan de wettelijke € 385,- geen keuzevrijheid (combinatiepolis) geen medische selectie geen toepassing behandelindex cq -gemiddelde 36 behandelingen of… Read More »

Beweging en gezonde voeding voorkomen Alzheimer

De ziekte van Alzheimer wordt gekenmerkt door achteruitgang van de verstandelijke functies en het geheugen, voornamelijk door plaquevorming in de hersenen als gevolg van opstapeling van eiwitten in en rond de hersencellen. Alzheimerkan op dit moment nog niet worden genezen. De behandeling is gericht op het verminderen van de symptomen, maar doet verder niets aan de onderliggende oorzaken.… Read More »

Havermout voor gezonde bloedvaten

Havermout staat de laatste tijd  op een positieve manier in de belangstelling en dat is terecht. Haver is rijk aan  proteïnen, vitaminen en mineralen. Maar het bevat ook stoffen als flavonoïden, fytosterolen, tocoferolen e.a. Het bevat ook specifieke vezels namelijk de bètaglucanen. Deze zijn vooral bekend voor het verhogen van de weerstand maar ze verlagen ook… Read More »