Resolutie NATUURGENEESKUNDE

door | 29 september 2019

De Amerikaanse Senaat heeft resolutie S. RES. 221 over natuurgeneeskunde unaniem aangenomen. De resolutie erkent de waarde van de natuurgeneeskunde als een veilige, effectieve en betaalbare methode.

Amerikanen krijgen de aanbeveling zich op de hoogte te laten brengen van het werk van natuurgeneeskundigen, vooral bij de behandeling van chronische aandoeningen. De American Association of Nurse Practitioners (AANP), de grootste Amerikaanse vakbond voor verpleegkundigen, zegt in een verklaring:

The Congress has now officially recognized the important role naturopathic medicine plays in effectively addressing the nation’s health care needs as well as in addressing the increasingly severe shortage of primary care physicians. For those not yet familiar with the profession, naturopathic physicians attend four-year, in-residence, full-time post-graduate naturopathic medical schools, which are recognized by the Federal Department of Education and by local educational, credentialing bodies. There are currently seven naturopathic medical schools in North America.

Volwaardige plaats
In Nederland drijven we steeds verder af van natuurlijk genezen, maar in de Verenigde Staten heeft men het licht gezien. Volgens Stichting voor innovatief onderzoek en onderwijs van complementaire behandelwijzen (IOCOB) verdient de natuurgeneeskunde een volwaardige plaats aan de Nederlandse universiteiten en hogescholen.

Bij de natuurgeneeskunde staat het zelfgenezend vermogen van het lichaam centraal en wordt ziekte gezien als het gevolg van het ophopen van afvalstoffen. De behandeling richt zich niet op de ziekte of het zieke orgaan, maar op het creëren van omstandigheden waarbij het lichaam zichzelf kan herstellen.
Behandelingen maken gebruik van middelen die de directe natuur biedt. Voorbeelden van behandelingen zijn fytotherapie, bloedreinigingstherapie, ademhalingsoefeningen en massage. Ook kan een therapie gericht zijn op voeding of psychische gesteldheid.

De resolutie vindt u hier terug: http://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2013/11/BILLS-113sres221ats.pdf