Stress

door | 11 oktober 2015

Stress (gerelateerde klachten, werkstress, familie stress, vriendschap stress)

Manuele lymfedrainage activeert het vegetatieve zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel zorg voor regeneratie en ontspanning in het lichaam. Het verminderd stress, hoge bloeddruk en stress gerelateerde klachten zoals: hoofdpijn, spastische darm, spierspanningen, restless legs ect).

Manuele lymfedrainage is een methode waarbij op verschillende manieren via zachte druk invloed op het lymfatisch systeem wordt uitgeoefend, zodat de afvalstoffen versneld worden afgevoerd. Manuele lymfedrainage activeert de stroming van lichaamsvloeistoffen (bindweefsel, lymfe en veneus bloed), versnelt daarmee het herstelproces en het vergroot het gevoel van welbevinden.

Het doel van Manuele lymfedrainage is het stimuleren van de stroming van lichaamsvloeistoffen. Deze is door verschillende oorzaken tot stilstand gekomen, of de stroming dient te worden versneld. Manuele lymfedrainage kan slakken uit het bindweefsel vervoeren en de stofwisseling verbeteren. Opstoppingen worden daardoor opgeheven. Manuele lymfedrainage werkt enerzijds mechanisch op het lymfevatenstelsel, anderzijds hebben deze mechanische prikkels een directe werking op het vegetatieve zenuwstelsel. Bij correcte toepassing ontstaat ontspanning en vermoeidheid. Ze maakt rustig, een anti-adrenaline-effect wordt bereikt.