→ 30 minuten bewegen

door | 15 maart 2015

Op 1 maart 2009 ging op initiatief van het Nederlands Instituur voor Sport en Bewegen (NISB) de actie “Start met” een onderdeel van de campagne 30 minuten bewegen van start. Deze actie stimuleert zoveel mogelijk mensen om te beginnen met bewegen dicht bij huis. Door heel Nederland werden introductielessen aangeboden die voor iedereen geschikt zijn.

De actie was bedoeld voor volwassenen en vooral voor 50-plussers en mensen met een chronische aandoening. Hoewel deze actie een tijdelijke actie was blijft bewegen natuurlijk belangrijk. Daarom kun u ook terecht op de site 30minutenbewegen.nl

Bewegen is en blijft essentieel voor een goede gezondheid

Een aantal voordelen op een rij. Het is goed voor hart en bloedvaten (verlaagt o.a. cholesterol gehalte en de bloeddruk), het versterkt de longfunctie, verbetert de spierconditie, houdt de gewrichten soepel, het stimuleert de spijsverteringsorganen en stimuleert een gezonde stoelgang. Daarnaast verbetert het ook de cognitieve hersenfuncties. Anders gezegd van bewegen word je slimmer. Dit zijn slechts een aantal voordelen maar het lijkt ons voldoende stimulans om te (gaan/blijven) bewegen.