Run For Life

door | 15 mei 2016

Run for Life  “A New York Challenge”NY City Marathon med

Run for Life is opgericht met één missie: Het lopen van de marathon van New York met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding via sponsoring. In het eerste jaar gingen 16 studenten de strijd aan tegen zichzelf en tegen de klok, om zo bij te dragen aan de bestrijding van een ziekte die steeds vaker voorkomt.

Op deze wijze willen zij een verschil gaan maken, want iedereen heeft wel mensen in zijn naaste omgeving gehad die het gevecht tegen kanker ook verloren hebben. Door met z’n allen bereid te zijn hier iets aan te doen kan er een verschil gemaakt worden.
In de eerste 5 jaren heeft Run for Life meer dan € 120.000,- opgehaald voor dit doel, een geweldige prestatie! Nu gaan we dit jaar voor de zesde keer met een nieuw team maar met dezelfde toewijding voor ons doel.

Bewegen is een zeer wezenlijk onderdeel voor het behouden van een goede algemene gezondheid. Het heeft op enorm veel lichamelijke processen invloed. Het is niet alleen goed voor spieren en gewrichten maar ook tegen te hoge bloeddruk/cholesterol, zorgt voor een goede spijsvertering, beïnvloedt cognitieve functies etc. Desondanks kunnen we ziek worden. Gelukkig zijn er vele mensen die zich hier tegen inzetten. De hardlopers van “Run for Life” zijn één van deze groepen.